Julsånger för gitarr

Här presenteras några välkända julsånger med enklare arrangemang. Det finns två versioner av varje där den första är ett simpelt arrangemang som enbart innehåller melodin. Klicka på en låttitel för att öppna eller ladda ned noter och tabulatur i pdf-format.

Fem julsånger

Samtliga av dessa julsånger är noterade med både klassiska noter och tabs. Det finns guider för hur du läser noter samt hur du läser tabs om du behöver.

Stilla natt

SnöflingorDetta är en enkel julsång att spela på gitarr då tempot är långsamt och melodin förmodligen är känd för dig. I arrangemanget finns bastoner på vissa ställen som blandar in mörkare klangfärg.

Stilla natt (pdf)

Lyssna:

Nu tändas tusen juleljus

SnöflingorÄven detta är en julsång vars melodi de flesta är förtrogna med. I arrangemanget har det i partier lagts till en understämma.

Nu tändas tusen juleljus (pdf)

Lyssna:

Ser du stjärnan i det blå?

Snöflingor"Ser du stjärnan i det blå?" som är den svenska versionen av "When You Wish upon a Star" kan också inräknas som en av de klassiska julsångerna även om den inte har lika många år på nacken som vissa andra. I arrangemanget har fyllts på med några bastoner.

Ser du stjärnan i det blå? (pdf)

Lyssna:

The First Noel

SnöflingorMindre känd för svenskar, men för många en av de sånger som i hög grad förknippas med jul. "The First Noel" (noel är ett alternativt ord för jul på engelska) är en engelsk julsång. I arrangemanget har det lagts till toner på bassträngarna som tillför ett harmoniskt djup åt melodin.

The First Noel (pdf)

Lyssna:

När juldagsmorgon glimmar

Snöflingor"När juldagsmorgon glimmar" är egentligen en tysk folkmelodi ("Wir hatten gebauet ein stattliches Haus"), som gjordes om till en svensk julsång av Betty Ehrenborg.

När juldagsmorgon glimmar (pdf)

Lyssna:

Förhoppningsvis är julstämningen ett faktum när du spelat igenom dessa melodier.

<< Tabs