Loog

Loog är en gitarrtillverkare som enbart gör gitarrer avsedda för barn. Barnstorlekar har funnits länge för vanliga gitarrer, men Loog har gått ett steg längre och även halverat antalet strängar från sex till tre.

Fakta, modeller och pris

Konceptet som ligger i Loogs företagsidé är att barn får mer ut av en gitarr med tre strängar då dessa erbjuder en lägre inlärningströskel. I sortimentet finns både akustiska och elektriska gitarrer (det finns anpassade förstärkare av samma tillverkare). Det finns också en speciellt utformad app som kan användas för den som spelar på en gitarr från Loog.

De tre strängarna motsvarar de tre tunnaste strängarna på en vanlig gitarr. Så vad kan man spela med bara tre strängar? De mesta faktiskt. Det går att spela både ackord och melodier med tre strängar. Sex strängar ger förstås mer möjligheter, men att få ut allt av ett instrument är väl inte det viktigaste när barn ska börja spela?

Åldern som rekommenderas att börja vid med dessa instrument är tre år. Serien som är anpassad för 3-7 år heter Loog Mini (väger ca 1 kg) medan Loog Pro (väger ca 2 kg) tar vid sedan och är tänkt för åtta år och uppåt.

svart elgitarr Loog
Loog Pro Electric

Videon nedan ger dig en närmare inblick och ”inlyssning” av dessa instrument.